Gesprek met Peter de Laet, Facility Manager van Rosada

Peter de Laet, Stable International Outlet Management B.V.

“Schoon, heel en veilig”, dat is mijn motto als Facility Manager van Rosada.

  

Peter over een goede winkelbeleving
Het vervangen van de bestrating in een winkelcentrum als Rosada is echt een mega-operatie. Iedereen heeft hier last van! Het is onze rol om het winkelen altijd zo aangenaam mogelijk te maken. Als Facility Manager van Rosada Fashion Outlet let ik er dan ook op dat het winkelcentrum er altijd schoon, heel en veilig bij ligt. Met Gebr. Moerland hebben we hierover dus hele heldere afspraken gemaakt.

 

Gebr. Moerland de juiste partij
Gebr. Moerland weten hoe het werkt, want ze werken vaker in binnenstedelijk (winkel)gebied. Maar een winkelcentrum als Rosada is toch net weer wat anders. Wat mij overtuigde was de manier waarop ze hebben meegedacht met ons plan van aanpak. Ze hebben goede ideeën ingebracht om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Ik had echt wel de overtuiging dat we met Gebr. Moerland de juist partij hadden geselecteerd voor dit werk. Het is fijn dat je later merkt dat dit er dan ook uit komt!

 

Overlast beperken
Het werk is opgedeeld in 20 werkvakken van circa 500 m2. In totaal 10.000 m2! Iedere week wordt één werkvak compleet gerenoveerd. ’s Ochtens om vijf uur beginnen de mannen van Moerland met het uitbreken en afvoeren van de oude bestrating. Als de winkels om 10.00 uur opengaan is er een loopstrook gerealiseerd. Deze bies uitgevoerd in een bruine steen zie je voor alle etalages langslopen. Loopschotten en – stroken worden voor elke pauze schoongeveegd.  Ouderen, mindervaliden wordt  als dat nodig is een helpend hand geboden.  Iedereen is er bij de uitvoering van het werk, voortdurend alert op om de overlast zo min mogelijk te maken.

 

Er boven op zitten
De hele fasering is een paar keer door ons op het laatste moment fors gewijzigd. Dat vraagt veel  coördinatie en afstemming en inlevend vermogen van Gebr. Moerland! En dan nog is het mijn rol om er boven op te zitten, want de belangen van onze klanten zijn groot. Dat heb ik gedaan, zeker in het begin! Ook nu nog ga ik elke dag even kijken. Gewoon even informeren bij de mannen hoe het gaat. Dat vind ik belangrijk om te doen, waardering tonen voor het werk.

Zeeuwse mentaliteit
De Zeeuwse mentaliteit zit er bij Gebr. Moerland goed in. No nonsens, to the point, harde werkers. Als je ziet wat ze allemaal in een week voor elkaar boksen!

 

Rosada introduceert nieuwe standaard
Ik ben blij met de nieuwe bestrating. Die gele steen geeft een hele warme uitstraling! Het plan van de architect maakt van het hele winkelcentrum een eenheid en geeft ‘het dorp achter de dijk’ een eigen identiteit. Wat mij betreft introduceert Rosada hiermee een nieuwe standaard voor de beleving van het winkelend publiek. Als we de nieuwe winkels openen ziet het hele centrum er weer supermooi uit. Vanaf 13 mei 2016  zijn wij er helemaal klaar voor! 

Terug naar overzicht

Laatste nieuwsberichten