“Een ziekenhuis is altijd aan het bouwen”

Patrick Manse, Locatiecoördinator huisvesting Bravis locatie Bergen op Zoom, aan het woord.

 

Wie is Patrick en wat doet hij?
In 2007 ben ik begonnen als projectleider bouw bij het toen nog Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom. Sinds de fusie in 2015 met het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal, is de naam veranderd in het Bravis ziekenhuis. Van het hoofdgebouw in Bergen op Zoom ben ik nu de locatiecoördinator. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud van het Bravis ziekenhuis, een gebouwencomplex van in totaal 55.000m2. Als locatiecoördinator ben ik ook altijd betrokken bij de uitvoering van bouwprojecten. Het zal je misschien verrassen, maar een ziekenhuis is altijd aan het (ver)bouwen!


De succesfactor van het Moeder & Kindcentrum
De bouw van een Moeder & Kindcentrum is het idee van een gynaecoloog, die hier werkt. In het Moeder & Kindcentrum kunnen vrouwen in een veilige huiselijke omgeving bevallen. De beval- en kraamkamers in het zorgcentrum bieden de aanstaande moeders en hun familie optimale privacy en alle comfort. De hele inrichting is luxe; je waant je in een hotel. Tegelijkertijd zijn alle faciliteiten van het ziekenhuis binnen handbereik. Aan de eigen uitstraling van het gebouw en de entree is veel aandacht besteed. Als je hier komt bevallen moet je natuurlijk niet het idee hebben dat je ziek bent. Ook waren er nog heel wat discussies met de professionals uit het ziekenhuis. Ze keken er in het begin toch anders tegen aan. De opmerking ‘Wij werken niet in een hotel’ heb ik vaak gehoord. De kracht van het Moeder & Kindcentrum is dat het geen ziekenhuis is. De Dat is aardig gelukt en verklaart het succes. Sinds de openstelling in mei 2015 is er heel veel belangstelling voor het Moeder & Kindcentrum.


Kennismaking met Gebr. Moerland
Gebr. Moerland is begonnen met wat kleinere opdrachten voor het Lievensberg ziekenhuis. Collega bedrijven zeiden tegen mij: “Je moet Gebr. Moerland eens bellen, want die maakt mooi werk”. De aannemersselectie voor de bouw van het Moeder & Kindcentrum hebben we in een bouwteam gedaan onder leiding van, Bert Beijersbergen, de bouwkundig architect. Bert vond het eerste werk van Gebr. Moerland net een mozaïek werk, zo netjes! Wij zijn het er over eens: Gebr. Moerland is niet de goedkoopste maar daar staat een sterke partner en kwalitatief hoogwaardig werk tegen over.

De uitvoering van het werk
De kracht van Gebr. Moerland is, dat ze correct zijn en duidelijk. Afspraak is afspraak. Daarnaast denken ze bij Gebr. Moerland goed mee bij de planning en stellen ze zich flexibel op bij de uitvoering. Dat is wel nodig geweest in dit project!

Terug naar overzicht

Laatste nieuwsberichten